به گزارش روابط عمومی مرکز علمی کاربردی کشاورزی بهارآوران نسترن، در راستای مبحث تضمین اشتغال دانشجویان، کارگاهی توجیهی روز پنجشنبه مورخ چهارم خرداد ماه ۱۴۰2 در مرکز کشاورزی بهارآوران با حضور مسئولین و اعضاء داوطلب انجمن کشت فراسرزمینی برگزار گردید.
این کارگاه با حضور جناب اقای مهندس بیات؛ مدیرعامل محترم شرکت بهارآوران نسترن، مهندس عباسی؛ سرپرست محترم مرکز کشاورزی بهارآوران و دکتر عباس صادقی؛ رییس هیات موسس و نائب رییس انجمن کشت فراسرزمینی ایران به عنوان مدرس برگزار شد.
دکتر عباس صادقی که مشاور و رئیس کانون کارآفرینان برتر کشور هم می‌باشند، در ابتدا به سابقه و پیشینه ۱۰ ساله‌ی کشت فراسرزمینی اشاره و آن را اینگونه تعریف کردند:
کشاورزی فراسرزمینی به سرمایه‌گذاری خارجی در بخش کشاورزی از طریق خرید یا اجاره قطعات زمین در مقیاس بزرگ و بهره برداری از آن‌ها در کشورهای دارای ظرفیت و پتاسیل مناسب از نظر امکانات و منابع تولید، گفته می‌شود. وی افزود: محدودیت منابع کشاورزی به ویژه آب، خاک و تغییرات اقلیمی از یک سو و افزایش روزافزون جمعیت جهانی و ازدیاد تقاضای جهانی برای محصولات کشاورزی و مواد غذائی از سویی دیگر باعث گردیده که دستیابی به امنیت غذائی پایدار در قرن حاضر به عنوان یکی از اهداف کلان کشورها تلقی گردیده و در سرلوحه برنامه‌های آنها قرار گیرد.
ایشان که تجربیات گران‌بهایی در زمینه کشت فراسرزمینی ایران دارد، معتقد است که ورود در این عرصه نیاز به افرادی با مهارت‌های بالا دارد. از جمله اینکه افرادی که برای اعزام گزینش می‌شوند علاوه بر آشنایی و مهارت در کشاورزی باید با حقوق بین الملل، قرارداد نویسی و بازاریابی نیز آشنایی داشته باشند.
در ادامه این کارگاه، مهندس بیات، به بیان تجربیاتشان از سفر به کشور روسیه پرداختند وکشور روسیه را به عنوان مقصد خود جهت کشت فراسرزمینی اعلام نمودند.
وی در ادامه به انواع محصولاتی که برای کشت مجوز دارند اشاره کرد و افزود: در حال حاضر محصولاتی مانند برنج، گندم، جو، و دانه های روغنی؛ کلزا، آفتابگردان و..مدنظر انجمن‌ها هستند ولی اولویت با کشت تک محصولی می‌باشد.
در ادامه برگزاری این کارگاه، سؤالات دانشجویان و اعضاء انجمن مطرح و توسط دکتر صادقی به آن‌ها پاسخ داده شد.
در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در مورد سختی‌های کشت فراسرزمینی، ضمن تأیید سختی‌ها به ویژه در سال اول، تأکید کرد که شکستی در این زمینه وجود ندارد و افراد پس از گذشت یک سال و گرفتن اقامت تحت پوشش بیمه آن کشور قرار می‌گیرند، ضمن اینکه درصد تخفیف بالایی برای کارآفرینان در همه زمینه‌ها درنظر گرفته می‌شود. ایشان معتقدند این مسئله، هم به لحاظ تجارت و آشنایی با ملل دیگر و استفاده از تجربیات کشورهای دیگر، و هم از زاویه دید جهانگردی بسیار اتفاق مبارکی بوده و ضمن اینکه در کنار مقوله کشاورزی می‌توان به دیگر فعالیت‌های بازرگانی مثل توریسم روستایی و شهری، پرورش دام و طیور، شیلات و… نیز پرداخت.
بدین ترتیب اولین کارگاه انجمن کشت فراسرزمینی جهت تضمین اشتغال دانشجویان، با توضیحات و پاسخ به ابهامات و پرسش‌های دانشجویان به پایان رسید و مقرر شد پس از گزینش متقاضیان و داوطلبان، کلاس‌های آموزشی و تخصصی این دوره آغاز و برنامه ریزی دقیق در این زمینه صورت پذیرد.