به گزارش روابط عمومی مرکز علمی کاربردی کشاورزی بهارآوران، ساعت ۱۶ روز چهارشنبه۱۴۰۱/۱۰/۱۴؛ مراسمی با حضور دکتر محمدرضا فلاح؛ سرپرست محترم دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم با موضوع تعامل و هم اندیشی مدرسان و دانشجویان در حوزه اشتغال زایی و تسهیلات کسب و کار برگزارشد.
در این مراسم که جناب آقای مهندس بیات؛ مدیرعامل محترم شرکت بهارآوران نسترن و متولی مرکز کشاورزی بهارآوران و جناب آقای عباسی، سرپرست محترم مرکز کشاورزی بهارآوران و جمعی از اساتید و دانشجویان مرکز برگزار شد، پس از قرائت قرآن و همنوایی با سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مجری برنامه، خانم رجبی، ضمن عرض خیرمقدم به جناب دکتر فلاح و همراهان ایشان؛ به بیان گزارش مختصری از موفقیت های دانشجویان مرکز بهارآوران پرداخت و اظهارداشت: دانشجویان مرکز بهارآوران تاکنون در حوزه های مختلف کشاورزی موفقیت های درخشانی داشتند و حتی از کارآفرینان موفق کشور و استان بودند.
دانشجویان، در زمینه های مختلف پرورش قارچ، پرورش بوقلمون، تکثیر و پرورش گیاهان زینتی، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، فرآوری گیاهان دارویی، تولید لوازم آرایشی،زنبورداری، صنایع دستی و باغبانی بسیار موفق عمل کرده اند.
در ادامه از دکتر فلاح دعوت شد تا به جایگاه بیایند و درخصوص ؛«تسهیلات در اشتغالزایی»؛ گفت و گویی با حضار داشته باشند. جناب آقای دکتر محمدرضا فلاح، سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم، ضمن ابراز خرسندی از حضور گرم اساتید و دانشجویان مرکز بهارآوران، سخنان خود را با تعریف مقوله کارآفرینی آغاز کردند و در ادامه افزودند: ما با بررسی ضعف و قوت تجربیات کشورهای مختلف در حوزه کسب و کار و با مطالب تئوری که سالها آموختیم، می توانیم به همراه تجربیات ارزشمند شما، همه آن آموخته ها را بومی سازی کرده و تبدیل به یک جریان کنیم.
دکتر فلاح در ادامه با ذکر مثالی از تجربه دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، به دوره های به اصطلاح کپسولی اشاره کردند و گفتند: در دانشگاه استنفورد دانشجو پس از ورود در رشته های مختلف مثلا: IT ، مارکتینگ، برندسازی و…دوره کوتاه مدت دو هفته ای که به آن دوره کپسولی می گویند را طی کرده و پس از سنجش توانمندی و نوع علاقه دانشجو، یا آن دوره را تکمیل نموده یا وارد رشته دیگری می شود.
به این ترتیب آن فرد در دوران دانشجویی دوره خودآزمایی و آزمون و خطا را سپری کرده و پس از فارغ التحصیل شدن و ورود به بازار کار، درصد احتمال شکست را تا حد زیادی کاهش داده است. در ادامه، سرپرست دانشگاه جامع به موضوع تسهیلات در اشتغالزایی پرداختند و با اشاره به بند«ب» تبصره ۱۶ مجلس که بانک ها موظف شدند به ارائه وام های چهار درصدی اشتغالزایی، گفت: با امضاء تفاهم نامه ای با بسیج سازندگی تصمیم گرفتیم این وام ها را به دست جامعه هدف برسانیم. به همین منظور با برگزاری دوره های آموزشی سی ساعته ( ده ساعت آموزش نظری، ۲۰ ساعت آموزش عملی) و با هزینه بسیار ناچیز، گام های اولیه برای کمک به اشتغالزایی را برداشتیم. در پایان این دوره آموزشی، افراد می توانند نوشتن Bisiness plan را بیاموزند، و به شناخت بیشتر خود دست دست یابند که آیا توان و مهارت کارآفرینی را دارند یا کارجو هستند. دکتر فلاح گفت: ۷۰ درصد یک کسب و کار با طرح اشتغالزایی حل می شود، ۲۰ درصد بوم کسب و کار نقش دارد و ده درصد هم به خلاقیت فرد بستگی دارد.
وی از وام ۱۵۰ میلیون تومانی تا سقف ۵۰۰ میلیون خبرداذ و افزود؛ این وام با سود ۴ درصد و بازپرداخت هفت ساله است که در دو صورت«توسعه یا ایجاد کار» متقاضیان واجد شرایط دریافت وام می شوند. در ادامه سرپرست دانشگاه جامع از جناب مهندس بیات خواست تا اجازه دهند دانشجویان از برند بهارآوران نسترن استفاده کنند و همچنین از اساتید به عنوان شتاب دهنده یاد کردند و گفتند: وام با ما و کسب مهارت و انتقال تجربیات از جانب شما.
دکتر فلاح با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه نسل سوم است و هدفش فقط اشتغال و کارآفرینی است، به این نکته هم اشاره کرد که اگر دانشجویی فارغ التحصیل شود و شاغل نباشد یا مهارت کسب شغل را نداشته باشد یعنی ما به شعارمان عمل نکردیم. پس از پایان سخنرانی دکتر فلاح، مراسم شکل گفت و گو گرفت و فضای پرسش و پاسخ و نقد و پیشنهاد بین اساتید و دانشجویان فراهم شد.
دکتر پورمیدانی از اساتید موفق مرکز کشاورزی بهارآوران با توجه به سخنان دکتر فلاح اذعان داشت: ما عوامل را ساختارمند می کنیم تا دیگران به نتیجه برسند که گاهی با واقعیت های جامعه سازگار نیست و کار تخصصی فقط کار عملیاتی نیست و باید توانایی افراد را به صورت گروهی تقویت کنیم. در پاسخ به ابهامات مطرح شده توسط این استاد بزرگوار، دکتر فلاح توضیح دادند؛ ما در وهله اول متقاضی را در معرض امتحان قرار می دهیم.
که آیا او کارآفرین است یا کارجو، توانایی مدیریت و میزان خلاقیت او را تست می کنیم. و در وهله دوم من از همه شما اساتید تقاضای همکاری می کنم که باهم یک شبکه را بسازیم. هنر این نیست که فردی مدیر و موفق را تبدیل به کارآفرین کنیم، هدف ما کارآفرینی برای زنان بدسرپرست و بی سرپرست است و افراد تحت پوشش بهزیستی، افرادی که به خودباوری نرسیدند و نیاز به انگیزه دارند.
سرپرست محترم دانشگاه جامع تا پایان مراسم به تک تک سوالات و ابهامات دانشجویان و اساتید پاسخ دادند و در پایان از لابراتوار کشت بافت دیدن به عمل آوردند. در پایان مقرر گردید متقاضیان دریافت وام اشتغالزایی جهت ثبت نام در دوره اموزشی بوم کسب و کار در سامانه ساتب ثبت نام کنند. در پایان دوره آموزشی هم، به همه شرکت کنندگان گواهی پایان دوره اعطا خواهد شد.
لازم به ذکر است که این دوره آموزشی برای متقاضیان وام اشتغالزایی بسیج سازندگی الزامی ست.